Pride 2017

SMil Norge kommer i år til å delta i 3 av Pride Oslo sine ledd. Pride House på Eldorado, Pride Park i Spikersuppa og Pride Paraden.

 

NORGES VIKTIGSTE FESTIVAL

Oslo Pride er Norges største og viktigste feiring av skeiv kjærlighet og mangfold. En tidagers festival hvor alle får være akkurat den man er.

Under kan dere lese litt mer om hvor vi er og hva som skjer.

Ses vi?  

PRIDE HOUSE:

SØNDAG 25. JUNI 2017

Location:  Eldorado boksjappe

Torggata 9A, 0181 Oslo

 

SIKKER, SUNT OG SAMTYKKENDE?

13:00 – 14:30

 

En debatt hvor ulike aktører innenfor BDSM og kink tar opp og behandler kritikk både utenfra og innenfra miljøet. Det blir en sjangse å svare ordentlige på ofte stille spørsmål og ta opp tabubelagte emner som ofte ikke blir diskutert i bdsm-miljøer. Særlig fokus på kontroversielle emner som grenser for hva man kan samtykke til, chemsex, kjønnsroller, eventuelle samfunnsmessige konsekvenser av normalisering av BDSM etc.

 

Debatt om extremsex

Hvor går grensene?

19:00 – 20:30

 

I forbindelse med Pride ønskes det å utfordre sex-positive aktivister med noen vanskelige spørsmål knyttet til så kalt ekstremsex, eller esktrem-bdsm.

Noen temaer vi vil ta opp i debatten er ting som; er virkelig ALT greit dersom alle samtykker? Er det noen ting som er så ille at vi ikke burde tillate det uansett? Kan man samtykke til å gi bort samtykke? Hva med chemsex og fyllesex, er det innafor? Og sist men ikke minst, kan en normalsiering av BDSM føre til at heteronormativitet, kvinneundertrykkelse, vold, incest og barneovergrep også blir normalisert?

Vi åpner for debatt om disse temaene og mye mer. Vi kommer også til åpne opp for spørsmål fra salen til slutt.

I panelet har vi fått med oss:

Ordstyrer Ole Martin Moen, fagfilosof som har forsket mye på seksuelle tabuer og som er kjent fra en rekke offentlige debatter.

Victor Erheim - Filosof, pedagog og styremedler i Smil-Norge.

Aleksander Sørlie - LHBT-aktivst og leder av Skeiv Ungdoms seksuell helse utvalg.

Halvor Frihagen - jursist og landsstyremedlem i FRI.

Håper å se flere av dere der!

 SØNDAG 25. JUNI 2017

Location:  Eldorado boksjappe

Torggata 9A, 0181 Oslo

 

BDSM I MØTE MED STATEN

TIRSDAG 27. JUNI 2017

Location:  Eldorado boksjappe

Torggata 9A, 0181 Oslo

16:00 – 17:30

SMil Norge inviterer til en paneldebatt om BDSM i møte med staten.

Advokat Halvor Frihagen, som vil snakke om BDSM, loven og diskrimineringsvern. 

Filosof Jeroen Rijnders, som vil snakke om akademia og forskningen på BDSM. 

Filosof Victor Erheim, som vil snakke om helsedepartementet og statusen til BDSM.

 

Pride Park i Spikersuppa

28.6-1.7 2017

 

I år skal vi samarbeide med Oslo BDSM og Revise F65 om å bemanne en informasjonsstand i Pride park. Her vil en kunne komme innom for å få informasjon om det vi driver med, spørre og lære.

 

Pride Paraden

1. juli 12:30-15:00

vi er parole nr. 108 og har oppstilling på høyre side i  Platousgate.

 

I år arrangeres Paraden lørdag 1. juli, og som vanlig er dette oppsummeringen og avslutningen av Pride. I fjor var det 30 000 som gikk og 200 000 tilskuere - blir det enda flere i år?

Oppstilling av flåten fra klokken 12.30, avmarsj ca klokken 13. Fra Grønland, men nøyaktig oppstillingsplass vet vi ikke enda. Mer info kommer.

Oslo BDSM stiller med omkledningslokale og mulighet for å drikke en kaffekopp eller en flaske brus sammen med andre kinky folk før avmarsj. 'Nonna' (Oslo BDSMs lokale) ligger i Breigata 10, og har åpent mellom 1130 og 1245.

I år kommer vi til å lage to ulike plakater:

"Maskert fordi:" med rikelig rom til å fylle ut din egen grunn - enten det nå er fordi du frykter for jobben din, ikke vil at familien/andre venner skal vite, fordi du tenner på det (maskefetisj er en ting!) eller bare fordi du har lyst.

"Diskrimineringsvern nå!" - fordi BDSMere og fetisjister har begrenset diskrimineringsvern.

Stortinget behandler i disse dager forslag til ny diskrimineringslov.

https://www.stortinget.no/no/Saker-og-publikasjoner…

I forslaget står det:

"Forskjellsbehandling på grunn av særlige seksuelle preferanser eller aktiviteter som for eksempel fetisjisme eller sadomasochisme, omfattes ikke" (Prop. L81 s. 96).

https://www.regjeringen.no/no/dokumenter/prop.-81-l…

Vi har diskrimineringsvern gjennom andre lover på områder som arbeid og bolig, men hvorfor skal vi ha dårligere vern enn andre seksuelle minoriteter?

Hvis noen hevder at vi ikke har diskrimineringsvern kan man vise til behandlingen av den loven som gjelder nå i Stortinget på:

https://www.stortinget.no/no/Saker-og-publikasjoner…………

Der det understrekes at "...forskjellsbehandling på grunnlag av fetisjisme, sadomasochisme og liknende forhold som er omfattet av privatlivet ikke kan anses som saklig grunn i arbeidsmiljøloven, husleieloven og andre spesiallover, selv om det ikke er omfattet av det spesielle vernet i loven her."

Det er, selvfølgelig, absolutt helt i orden å ikke bruke maske eller å bruke slagordet «Diskrimineringsvern nå». Dette er bare et tilbud, og en poengtering av at det fortsatt er mange som ikke føler at de kan gå umaskert pga. diskriminering.

Dette arrangementet har ingen kleskode - har du lyst å gå i fetisj gjør du det, vil du kle deg i søte sommerkjoler eller en pen dress eller i dongeribukse og en t-skjorte er det også fantastisk.

 

Vær oppmerksom på at tilskuere og media kommer til å ta bilder. De siste årene har BDSM-seksjonen omtrent uten unntak vært med i 'bildekarusellene' de store mediene kjører senere samme dag og dagen etterpå. Etter Paraden ber vi alle som ønsker det om å være med på et fellesbilde - dette blir etterpå lagt ut ReviseF65 sine nettsider.